Sweden – Heaven and Hell

Här kommer lite fredagsunderhållning. Ett filmtips. Helt klart mitt bästa julklappstips för att väcka upp alla släktingar som ramlat in i glöggdimman och inte hittar ut.

Luigi Scattinis mondofilm Svezia  Inferno e Paradiso (Sverige – helvete och paradis) kom ut 1968. De mer spektakulära klippen från filmen visas fortfarande i olika sammanhang. Fredrik Lindströms program Världens modernaste land innehöll bland annat ett avsnitt som handlar om Systembolaget.

Kolla på den amerikanska filmtrailern:

Fler än en har nog lurats att tro att scenerna är autentiska och personerna spelar sig själva. Inte konstigt när en varningstext dyker upp i filmen och intygar just detta. Mest känd har filmen blivit för ledmotivet Mah-na-mah-na som senare blev en stor hit i Mupparna. Oslagbar underhållning!

I Svezia Inferno e Paradiso ser Sverige alltså ut så här: Svenska parkeringsvakter slänger av sig uniformen när arbetspasset är slut och jobbar som nakenmodeller på kvällen. Det enda svenska ”knuttar” (svenska motorcykelgäng) gör är att jaga och våldta kvinnor. Olyckliga svenska kvinnor blir lesbiska i brist på kärlek. Sverige handlar i övrigt mest om självmord, brottslighet, knark och alkohol. Och sex, sex, sex så klart.

Jag kan lugnt påstå att textningen av Svezia – Inferno e Paradiso var ett av mina roligaste uppdrag.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: